Røyksugere

Mange peiser og ovner står ubrukt pga problemer med generende røykinnslag og trekkproblemer. Disse problemene kan løses ved installasjon av en røksuger som skaper nødvendig pipetrekk. Også trekkproblemer for gasspeiser og oljefyrer kan løses med røksugerene.

Exodraft er et begrep i markedet når det gjelder røksugere. Disse viftene har et lavt støynivå, gode prestandia og en suveren kvalitet som sikrer problemfri drift i mange år (svært viktig ettersom viftene ofte er vanskelig tilgjengelige).

RS røksugerene monteres på pipetopp og har horisontalt avkast (ut på sidene). Disse benyttes på enkeltløp piper og flerløpspiper, eventuelt med mellomstående avskjemingsplater. Benyttes for vedovner og peiser.

RSV røksugerene monteres også på pipetopp, men har vertikalt avkast som hindrer nedslag av røyk til nærliggende luftinntak, luftevinduer eller terrasser. Også egnet på flerløpspiper der mellomstående avskjerming ikke er montert.
Benyttes for vedovner og peiser.

Både RS og RSV leveres i størrelser for tilpasning av både type og antall ildsteder, så vel som for enbruker/enebolig som for flerbruker/boligblokk installasjoner.

RSG er ytterveggsmonterte avgassvifter spesielt utviklet for gasspeiser. Viftene leveres med et spesielt sikkerhetsystem for sikker drift i henhold til forskrifter.

RSGV er avgassvifter for olje- og gassfyrte varmeapparater/kjeler, og kan monteres på både pipetopp og på vegg. Viftene leveres med et spesielt sikkerhetsystem for sikker drift i henhold til forskrifter.

Røksugere må normalt hastighetsreguleres for kapasitetstilpasning til ovn, peis, oljefyr etc. Til viftene fås et stort utvalg av reguleringsalternativer.